Rechercher

Mohan, A. , Rajendran, S. R. C. K., He, Q. S., Bazinet, L., and Udenigwe, C. C. 2015. Encapsulation of food protein hydrolysates and peptides: a review. RSC Avances, 5:79270-79278.

Gulon, J.; Rozoy, É.; Fernandez, B.; Fliss, I.; Firdaous, L.; Drider, D.; Nedjar-Arroume, N.; Dhulster, P.; Bazinet, L. Production of pediocin and its further purification by electrodialysis with filtration membrane. Affiche présentée dans le cadre du 10th European Society of Biochemical Engineering Sciences (ESBES) and 6th International Forum on Industrial Bioprocesses (IFIBiop). Session N : Bioprocessing for Food Engineering. Lille, France, 7-10 Septembre 2014.

Carnovale, V.; Britten, M.: Couillard, C.; Bazinet, L. Interactions between epigallocatechin-3-gallate and β-lactoglobulin in a simulated milk ultrafiltrate environment with and without calcium. Affiche présentée dans le cadre du «17th world Congress of Food Science and Technology & Expo (IUFoST). Affiche présentée dans la session « Food Chemistry», Montréal (QC), 17-21 Mai 2014.

Carnovale, V.; Britten, M.; Couillard, C.; Bazinet, L. Interactions between epigallocatechin-3-gallate and β-lactoglobulin in a simulated milk ultrafiltrate environment with and without calcium. Affiche présentée dans le cadre du «7th International Whey Conference» (IWC). Rotterdam, Pays-Bas, 7-9 Septembre 2014.

Carnovale, V.; Britten, M.; Couillard, C.; Bazinet, L. Interactions entre les protéines laitières, le calcium et les polyphénols du thé vert : effets de la digestion et sur la réponse physiologique. Conférence présentée dans le cadre du colloque conjoint CQVB-INAF « Technologies, ingrédients et nutrition santé : La relève scientifique peut vous aider à vous différencier et à augmenter votre compétitivité», Axe technologies – Relève scientifique. Québec (QC), 10 avril 2014.

Serre, É.; Rozoy, É.; Bazinet, L. Deacidification of Cranberry Juice by Electrodialysis with Bipolar Membranes
. Affiche présentée dans le cadre du «17th world Congress of Food Science and Technology & Expo (IUFoST). Affiche n°2775252, présentée dans la session «Moderated Poster Session 21: Food Processing - Emerging Technologies (HPP, PEF, Ozone, PL/UV, etc.), Montréal (QC), 17-21 Mai 2014.

Djaoudi, A. ; Firdaous, L. ; Bazinet, L. ; Dhulster, P. Mass transfer mechanisms of model peptidic solutions in electrodialysis with ultrafiltration membrane process. Affiche présentée dans le cadre du 10th European Society of Biochemical Engineering Sciences (ESBES) and 6th International Forum on Industrial Bioprocesses (IFIBiop). Session N : Bioprocessing for Food Engineering. Lille, France, 7-10 Septembre 2014.

Przybylski, R.; Firdaous, L.; Bazinet, L. ; Dhulster, P.; Nedjar, N. Selective separation of an antimicrobial peptide from bovine hemoglobin hydrolysates by electrodialysis with ultrafiltration membranes. Affiche présentée dans le cadre du 10th European Society of Biochemical Engineering Sciences (ESBES) and 6th International Forum on Industrial Bioprocesses (IFIBiop). Session N : Bioprocessing for Food Engineering. Lille, France, 7-10 Septembre 2014.