Rechercher

Bazinet, L. Electrodialysis with filtration membrane and its applications to the food, beverage and nutraceuticals industries. Conférencier invité. Conférence présentée dans le cadre de IFT 13, Session 117, symposium sur «Applications of Novel Nonthermal Processing Technologies for the Extraction, Modification and Separation of Food Components», Chicago, IL, 15 juillet 2013.

Bazinet, L. Electrodialysis with filtration membrane (EDFM): a green and ultra selective technology for bioactives separation/concentration. Conférencier invité. Conférence présentée dans le cadre de NutrEvent 2013, session «How to improve the nutritional quality of ingredients through extraction and purification ?», Lille (France), 19-20 juin 2013.

Suwal, S.K., Roblet C., Jean Amiot, J., Beaulieu, L., Legault, L.; Bazinet, L. Separation of Bioactive Peptides from Protein Hydrolysate by Electrodialysis with Ultrafiltration Membrane : An example of snow crab by-product hydrolysate. Invited for oral presentation by Research institute for Biosource and Biotechnology, Kathmandu, Nepal, 6 Février 2013.

Bazinet, L.; Doyen, A.; Husson, E. Simultaneous enzymatic hydrolysis and fractionation of bioactive peptides from beta -lactoglobulin by electrodialysis with filtration membrane. Conférencier invité. AOCS Meeting, Protein and Co-products session n°4 «Nutritional and safety aspects of plant and animal proteins and co-products», Montréal (QC), mai 2013.

Bazinet, L. L’électrodialyse avec membrane de filtration (ÉDMF) : un procédé «vert» et ultra-sélectif pour la séparation/purification de mélanges complexes. Conférencier invité. Conférence présentée dans le cadre des Journées thématiques «Écotechnologies et Innovation», Montréal (QC), 20-21 mars 2013.

Bazinet, L. L’électrodialyse avec membrane de filtration (ÉDMF) : un procédé «vert» et ultra-sélectif pour la séparation/purification de mélanges complexes. Conférencier invité. Conférence présentée dans le cadre des Journées thématiques «Écotechnologies et Innovation», Montréal (QC), 20-21 mars 2013.

L. Bazinet. 2013. Antioxidants. In Encyclopedia of Membranes, E. Drioli and L. Giorno (Eds). www.SpringerReference.com, Springer, Article ID: 313953, Chapter ID: 938.

Mogollon, J. A., Bujold, E., Lemieux, S., Bourdages, M., Blanchet, C., Bazinet, L., Couillard, C., Noel, M., & Dodin, S. (2013). Blood pressure and endothelial function in healthy, pregnant women after acute and daily consumption of flavanol-rich chocolate: a pilot, randomized controlled trial. Nutrition Journal, 12(1): 41-53.